Eten en drinken in Chili

De keuken in Chili is bijzonder uitgebreid en heeft een combinatie van verschillende kruidige sauzen en ingrediënten. Keuken uit deze regio combineert traditionele lokale ingrediënten (zoals maïs, bonen, groenten en kruiden) met Spaanse invloeden. Een grote variëteit aan vlees- en visgerechten, stamppotten, geroosterd vlees, pizza’s en verse fruitshakes worden ook uitvoerig geserveerd.

Verder is het drinken van alcohol in Chili niet kenmerkend voor de nationale keuken, maar er worden wel enkele lokale dranken gedronken, zoals de traditionele Pisco-basesanti, een sterk drankje dat wordt gemaakt van brandewijn, suiker, sinaasappelschil en bittere amandelen. De meest populaire Europese dranken, zoals bier, wijn en whisky, zijn ook goed verkrijgbaar in de landen die aan Chile grenzen.

Eten en drinken in Chili is net zo divers als het land zelf. Chili is het thuis van folklore en ambachtelijke culinaire tradities. Eten wordt gezien als een belangrijke aanvulling op het culturele erfgoed van het land. Het nationale drankje is Pisco, gemaakt van brandewijn, suiker, sinaasappelschil en bittere amandelen. Veel Chilenen bereiden dit drankje thuis en het wordt vaak geserveerd als een aperitief of bij het dessert. Verder serveren de meeste restaurants lokale wijnen uit het Maipo Valley en Elqui Valley, samen met Peruviaanse wijnen. De meest populaire Europese dranken, zoals bier, wijn en whisky, zijn ook goed verkrijgbaar in de landen die aan Chile grenzen. Populaire lokale snacks op straat zijn empanadas, een deeggerecht dat gevuld wordt met aardappel, ei, vlees of vis, en completos, hete dog met avocado, mayonaise, tomaat en andere ingrediënten. Zoals in veel Latijns-Amerikaanse landen, is mate een populaire drank in Chili. Deze kruideninfusie wordt traditioneel gedronken uit een gedeelde kom en steelstraws.

Eten en drinken in Chili weerspiegelt de culturele diversiteit van het land, waar de lokale ingrediënten worden gemengd met invloeden uit alle delen van de wereld. Chili heeft een omvangrijke lokale culinaire cultuur, die wordt gevarieerd met verschillende ingrediënten. Tomaat en andere typische ingrediënten komen veel voor in Chilenen cuisine. Een populaire drank in Chili is mate, een kruideninfusie die traditioneel wordt geserveerd in een gedeelde kom en genuttigd met korte metalen steelstraws. Chili heeft ook een rijke variëteit aan zelfgemaakte bier en wijnen, alsmede koude frisdranken en andere non-alcoholische dranken, waaronder vers geperste vruchtensappen. De meeste restaurants, cafés en andere eetgelegenheden in Chili hebben een uitgebreide kaart aan lokale en internationale gerechten. Eetervaringen in Chili kunnen flexibel worden aangepast, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.